PRIMARY SCHOOL PODBREŽJE

Linear scenarios of the school are sequentially arranged under a single elongated sloped roof. The sequence opens with a park, a safe promenade for school breaks and afternoons. It continues with a square, a large plateau at the entrance to the neighborhood, overlooking the park and creating an outdoor common space for public and school events. Next, a covered plaza features four glass mega-screens, providing a peek at the goings on inside - a kitchen opening to the square, a dining room, a large interior meeting area, a library, a sports hall and a café. The interior common area is an extension of the public square and the park, a space used by both the school and the neighborhood. A long corridor connects the common area to the classrooms overlooking the school playgrounds in the south, as well as specialized classrooms opening to the north, in the form of large cut out folds in the sloping roof.

LOCATION: Zagreb

CLIENT: Grad Zagreb, competition, 3rd PRIZE

YEAR: 2018

SIZE: 6230 m2

DESIGN: ONDA ARHITEKTURA

COMPETITION TEAM: Nika Dželalija, Iva Martinis, Krešimir Renić